Project omschrijving

Florizon Plants

Sinds 2014 is Florizon Plants gevestigd in Mijdrecht. De twee enthousiaste broers Bram en Tim runnen het bedrijf en hebben alle twee hun eigen expertise. Zo is Bram het aanspreekpunt voor de organisatie en houdt hij zich bezig met alle zaken rondom commercie. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het orderpicken. Tim is daarentegen letterlijk te vinden tussen de planten waar hij opzoek gaat naar de juiste informatie voor alle gewassen. Hierbij kun je denken aan welke voedingsstoffen en potgrondmixen het beste werken voor de planten.

Florizon Plants is een jong en dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het telen van visuele planten en perkgoed. Iedereen kan bij Florizon terecht. Zo weten grote retailers de organisatie te vinden maar komen medewerkers van het tuincentrum om de hoek ook regelmatig over de vloer. Het aanbod is dan ook divers: van Heuchera’s tot Phlox, en van Sedum naar Echinacea’s, er is genoeg keuze bij Florizon Plants.

Astilbe
In 2014 kwam er een kwekerij te koop. Dit was het moment dat Bram, Tim en vader Wijnand eigenaar werden van een oude kwekerij. Zelf hebben zij de kwekerij helemaal opgeknapt en verbouwd. Zij begonnen toen met het kweken van hun eerste planten, voornamelijk Astilbe. Vandaag de dag speelt Astilbe nog altijd een belangrijke rol. Er worden eigen soorten ontwikkeld en de grote, volle planten die worden gekweekt zijn erg geliefd.

Altijd in ontwikkeling
Bij Florizon zijn er allerlei producten te vinden die getest worden, deze worden voornamelijk gekweekt in een pot 17,19 en 23cm. Door veel te testen, is Florizon telkens in ontwikkeling en achterhalen zij welke soorten zij in grote aantallen willen gaan neerzetten.

Fotografie en website
In eerste instantie heeft Designstar de etiketten ontwikkeld voor Florizon. Dit verliep vlot en hier was Florizon erg tevreden over. Door deze prettige samenwerking en het feit dat Designstar ook websites kan maken, is er een afspraak gepland met Bram. Naar aanleiding hiervan is er besloten dat Designstar ook een website zal gaan ontwikkelen voor Florizon en daarbij de fotografie zou verzorgen. Tim en Bram vonden het belangrijk dat de website een strakke en nette uitstraling zou krijgen en dat er voornamelijk zwarte en gele kleuren verwerkt zouden worden. Daarnaast moest het een persoonlijke touche krijgen. Onze fotograaf is langs geweest en heeft mooie sfeerbeelden gemaakt en de eigenaren op hun eigen manier op de foto gezet. Alles bij elkaar is Designstar tot een mooi eindproduct gekomen.

Florizon is erg enthousiast over de nieuwe website!

DETAILS