Designstar heeft op de recent gehouden sierteeltbeurs Trade Fair Aalsmeer 2018 een nieuw materiaal geïntroduceerd, PLM BIO.
Met dit materiaal kunnen kunststof plantetiketten vervangen worden door een milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar materiaal. Vanaf nu kunnen retailers en kwekers een milieubewuste keuze maken door te kiezen voor dit materiaal van Nederlandse bodem. Designstar zet hiermee proactief (als leverancier van plantetiketten) in op verdere verduurzaming van de sierteeltsector en de wensen van de consument.

PLM BIO staat voor Plant Label Material BIO. Dit is een innovatief product wat Designstar in samenwerking met Schut Papier en Benelux Paper ontwikkeld heeft voor de sierteeltsector. Vanuit de consument is de vraag naar milieuvriendelijke materialen steeds groter. Vanwege de eisen aan vervangende materialen waren er tot voor kort in de sierteeltsector weinig alternatieven voor kunststof beschikbaar. Met de introductie van PLM BIO door Designstar wordt in deze behoefte voorzien. Het materiaal is een Nederlands innovatie en ontwikkeld met de kennis van de 400 jaar oude fabriek Schut Papier.

Designstar levert het materiaal in diverse uitvoeringen, afhankelijk van de toepassing. Het materiaal is watervast en uitstekend toepasbaar voor plantetiketten, potcovers, Point of Sale materiaal en verpakkingen. Het materiaal is FSC gecertificeerd, is volledig recyclebaar en biologisch afbreekbaar volgens de normering NEN 13432.

“Wij zijn ervan overtuigd dat we met de introductie van dit materiaal een mooie bijdrage leveren aan het verminderen van de vervuiling op onze planeet. Als we met de sector steeds dit soort stappen kunnen maken geven we actief invulling aan onze verantwoordelijkheid voor een duurzamere leefomgeving aldus Leo van Antwerpen, directeur Designstar”

Op de Trade Fair is na ondertekening van het contract tussen Designstar, Schut Papier en Benelux Paper de introductie met een gezamenlijke fotosessie officieel bekrachtigd.

  • Personen op de foto van links naar rechts:
    Leo van Antwerpen (Directeur Designstar), Paul Spies (Key Accountmanager Schut Papier), Ayolt Pruim (Directeur Benelux Paper, BPA), René Kort (Directeur Schut Papier) en Johan de Jong (Manager Inkoop / R&D Designstar)