Project omschrijving

Bosje hier & Bosje daar

Het Wereld Natuur Fonds, Intratuin Nederland, IVN natuureducatie en Tuinbranche Nederland hebben voor 3m² tuin een makkelijk te planten minibos-pakket samengesteld met 9 inheemse boompjes. Voor elk pakket worden er door het Wereld Natuur Fonds 3 bomen geplant in het Atlantisch Regenwoud in Brazilië. Een super mooi initiatief, waar Designstar aan bij mocht dragen met de ontwikkeling van de potcover.

De actie was vorig jaar een groot succes. Daarom hebben de partijen er voor gekozen de actie Bosje hier & Bosje daar dit jaar weer in gang te zetten. De 9 inheemse boompjes uit het pakket komen oorspronkelijk voor in Nederland. Daarnaast zijn ze goed voor de biodiversiteit en zijn de boompjes beter bestand tegen verandering in het klimaat. Dit is van groot belang, want de Nederlandse natuur staat onder druk.

Door de ontbossing die wereldwijd plaatsvindt, zijn inmiddels de helft van de bossen op aarde verloren. Bestaand bos moet beter beschermd worden en ontboste gebieden zullen duurzaam hersteld moeten worden om onze planeet leefbaar te houden. Daarom worden voor elk minibos-pakket 3 bomen geplant in het Atlantisch Regenwoud in Brazilië. Een bijzonder gebied met zeldzame diersoorten, kleurrijke vogels en meer dan 400 verschillende soorten bomen.

Duurzaam PLM TOP materiaal
Er is ervoor gekozen om de potcovers te bedrukken op ons duurzame PLM TOP materiaal. De basis van het materiaal is gemaakt uit natuurlijke hernieuwbare grondstoffen (FSC) en is geschikt voor recycling en mag in de papierbak.

Heeft u ook een uitdaging voor ons? Wij komen graag met u in gesprek. Neem contact op met één van onze accountmanagers en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

DETAILS