Project omschrijving

Frylink

Frylink is leverancier van bloembollen en vaste planten. Het officiële merk van Frylink is Royal Park, opgericht in 1866. Frylink levert topkwaliteit in bloembollen, planten, vaste planten en andere tuinproducten uit Nederland.

De productkwaliteit wordt gegarandeerd door middel van een uitgebreid auditprogramma voor de binnenkomende tuinproducten en een beoordelingssysteem om de beste leveranciers van bloembollen, planten en vaste planten te selecteren. Door te investeren in productkennis en in de opleiding van personeel, streeft Frylink er naar om zowel het hoogste serviceniveau als de hoogste productkwaliteit binnen de branche te behouden.

Frylink en Designstar
Frylink leverde de bloemenbollenverpakkingen aan twee supermarktketens in Zwitserland. Doordat deze ketens gefuseerd zijn, was er geen sprake meer van een eenheid in de presentatie van de bloembollenverpakkingen. De verpakkingen bestonden immers uit verschillende ontwerpen en lay-outs. Naar aanleiding hiervan legde Frylink de volgende vraag bij Designstar neer: Kunnen jullie zorgen voor een uniforme en passende uitstraling van de presentatie van onze bloembollen?

Presentatie verkooprekken
Op basis van bovenstaande vraag is er een afspraak ingepland waarna Designstar een presentatie voor de verkooprekken mocht bedenken. Er zijn verschillende ontwerp concepten gemaakt voor de cappers (de verpakking voor de bloembollen). Ook werden er voorstellen gemaakt voor de slofkaarten (het etiket voor op de doos), de stroken die onder de dozen komen en de banners die aan het verkooprek worden vastgemaakt.

Vier thema’s
Binnen het ontwerp was het van belang om rekening te houden met de vier hoofdthema’s: insectenvriendelijk, verwilderd, geurend en snijbloemen. Ieder thema bestaat weer uit vijftien verschillende soorten. Per thema werden er bijpassende pictogrammen en kleuren bedacht. De kleuren en pictogrammen kwamen terug in de ontwerpen van de cappers, slofkaarten, stroken en banners wat zorgt voor een mooi geheel.

Rekening houdend met bovenstaande informatie, werden er twee ontwerp voorstellen gemaakt. Deze voorstellen werden door Frylink gepresenteerd aan de opdrachtgever. Nadat de keuze was gemaakt, werd het voorstel verder uitgewerkt en is hier akkoord op gegeven.

Samenwerking
De samenwerking ging erg vlot wat voor alle betrokken partijen erg prettig was. Er werden zelfs ter plekke correcties uitgevoerd door Frylink in het kantoor van Designstar wat het proces versnelde. De deadline is gehaald en de bloembollen zijn tijdig geleverd aan de winkels in Zwitserland.

DETAILS