Project omschrijving

Boomkwekerij Straver

Boomkwekerij Straver is in 1961 opgericht door Wilhelm Straver in Elten. Het assortiment bestond toen voornamelijk uit verschillende soorten coniferen. Halverwege de jaren tachtig werden de eerste clematissen toegevoegd, voor het verzenden werden de clematissen toen verpakt in eenvoudige fruitdozen. De clematis was destijds één van de eerste soorten die in containers gekweekt werden.

Op 1 juli 1995 nam Adrian Straver het bedrijf over van zijn ouders. De boomkwekerij had inmiddels een breed assortiment clematissen met maar liefst 50 soorten. Ook andere klimplanten zoals Campsis, Parthenocissus, Lonicera ‘Henry’ en Hydrangea anomala werden toen toegevoegd aan de collectie van Boomkwekerij Straver. Het assortiment werd daarnaast aangevuld met dwergconiferen zoals: Juniperus horizontalis ‘Glauca’, Juniperus squamata ‘Blue Star’, Juniperus procumbens ‘Nana’, Pinus mugo pumilio, etc.

Verandering verkoop
De verkoop is in de loop der jaren veranderd. Tot het jaar 2000 bestonden de klanten voornamelijk uit tuincentra, kwekerijen en handelsbedrijven. Vanaf het jaar 2000 werd de groothandel met cash & carry toegevoegd.

De volgende generatie
In 2019 nam de kleinzoon van Wilhelm Straver: Steffen Straver, samen met zijn echtgenote Ramona het bedrijf over. Het assortiment hortensia’s werd verder uitgebreid. Klimplanten en dwergdennen maakten vanaf toen geen deel meer uit van het assortiment. Het bedrijf werd uitgebreid met een modern containerveld met lava-onderbouw. Hier ontstond extra ruimte voor 40.000 hortensia’s in containers van 7 liter geproduceerd. Het assortiment werd verder uitgebreid met hortensia’s in andere potmaten en nieuwe producten zoals Prunus laurocerasus, Prunus lusitanica, Photinia, Viburnum, etc. Omdat Boomkwekerij Straver ernaar streeft een hoge en constante kwaliteit te produceren, vermeerderen zij bijna alle planten zelf.

Samenwerking met Designstar
In oktober 2021 heeft Steffen Straver Designstar benaderd met de vraag of de website van Straver vernieuwd kon worden. Naar aanleiding hiervan werd er in november 2021 een afspraak ingepland met beide partijen om de opzet van de website te bespreken. Uitgangspunten voor de website zijn om het huidige logo qua stijl en kleuren terug te laten komen in de uitstraling van de website. Er is daarom gekozen voor rood en zwart tinten. Ook was het van belang om mooie beelden toe te voegen van de producten van Straver.

De communicatie tussen Boomkwekerij Straver en Designstar verliep vlot en prettig. In december presenteerde Designstar de eerste ontwerpvoorstellen van de nieuwe website. De reacties waren erg positief. In maart 2022 was het technische gedeelte gereed en stonden de foto’s en teksten klaar. Tot slot heeft Designstar op nadrukkelijk verzoek van de klant nog een koppeling gemaakt met FloraXchange.

Inmiddels staat de website live!

Naast het creëren van de website heeft Designstar ook het logo en een gehele etikettenlijn ontwikkeld voor Straver.

DETAILS