Project omschrijving

Stap voor stap upgrade naar een nieuw concept

Designstar heeft in opdracht van Alkema Kwekerijen uit Wervershoof het P9-concept mogen upgraden! Alkema Kwekerijen kweekt en distribueert vaste planten en levert jaarrond aan tuincentra. In 2016 kwamen Walter en Sander Alkema bij Designstar met de wens om meer duidelijkheid en eenheid te krijgen op de verkooptafels. Samen hebben we een idee voor een concept bedacht en de vormgevers van Designstar hebben dit concept uitgewerkt.

AK Colorful Concepts
Om de verkooptafels van de tuincentra duidelijk en als 1 geheel aan te kleden is er besloten om met 6 verschillende kleuren te werken. De 6 kleuren, lichtgeel, donkergeel, groen, blauw, rood, en bruin staan voor de plantgroepen voorjaarsbloeiers, vlinderlokkers, rotsplanten, bodembedekkers, zomerbloeiers en de groep grassen, kruiden en varens. Deze kleuren zijn duidelijk zichtbaar op de etiketten. Gecombineerd met de bijpassende banners en fotokaarten, waarop staat waar de kleuren voor staan, is de tafel volledig aangekleed. De etiketten zijn makkelijk in de potrand te klikken waardoor alle etiketten netjes recht naast elkaar komen te staan. Vaste planten zijn niet in elk stadium visueel aantrekkelijk, daarom is gekozen om op de etiketten groot de sierwaarde van de plant te tonen.

Exclusieve lijn
Naast de kleurige lijn is er ook een aparte lijn opgezet voor de duurdere vaste planten. Deze planten vallen in de exclusieve lijn. De etiketten en het bijbehorende promotiemateriaal van deze lijn zijn opgezet in een zwarte kleur waardoor gelijk de exclusiviteit wordt benadrukt.

In fases moderniseren
In één keer overstappen naar een nieuwe lay-out kan gevolgen hebben voor de herkenbaarheid van je product. Daarom is deze upgrade uitgevoerd in twee stappen, klanten en consumenten kunnen zo even wennen aan de nieuwe uitstraling. In 2016 is de eerste stap ingezet en recent is de tweede stap ingezet.

Alkema Kwekerijen is trots op haar producten, daarom staat op elk etiket het logo van Alkema Kwekerijen geplaatst zodat altijd duidelijk herkenbaar is waar de plant vandaan komt.

Verschillende tuincentra zoals Tuincentrum Osdorp, Ranzijn Tuin en Dier en Tuincentrum Coppelmans zijn zeer positief over “Colorful Concepts”.

Margo Stové van Tuincentrum Osdorp: “Alkema en Designstar zijn erin geslaagd om een duidelijk en overzichtelijk concept te ontwikkelen. Wij zien onze klanten langer shoppen tussen de verkooptafels, dat werkt omzetverhogend en daar worden wij uiteraard blij van.”

Is uw product toe aan een upgrade? Heeft u een project, idee of plan om uw verkoop te stimuleren? Wij komen graag met u in gesprek. Neem contact op met één van onze accountmanagers en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

DETAILS