Project Description

Ronald Hertog Potcultures

Ronald Hertog potcultures is een gerenommeerde kwekerij in de grotere potmaat tot 10 liter van het zogenaamde ‘Engels assortiment’. Ze zijn gespecialiseerd in Hebe en Lavandula, maar kweken onder andere ook Rosmarinus, Fuchsia en Choisya en sinds twee jaar ook weer Buddleja. De planten worden hoofdzakelijk buiten gekweekt. Mede doordat er ook grotendeels wordt gewerkt met zelf gemaakt stek, zijn de planten (mits in de volle grond gezet) bestendig tegen een gemiddelde winter. Zij streven ernaar om het gehele jaar te kunnen leveren.

Ronald Hertog potcultures staat voor een betaalbaar product van hoge kwaliteit en uniformiteit. Het bedrijf levert aan de institutionele markt, grootgroenvoorzieners en tussenhandel, maar ook rechtstreeks aan tuincentra en groothandel.

Etiketten Buddleja
Speciaal voor de consumentenmarkt heeft Ronald Hertog in samenwerking met Designstar een eigen etikettenlijn ontwikkeld. Toen Buddleja weer aan het assortiment werd toegevoegd, wilde Ronald daar een uniek product van maken dat aantrekkelijk is voor de klant in het tuincentrum. Omdat de plant vaak zonder bloeiende bloemen in het tuincentrum staat, moet het etiket in ieder geval de vorm van een bloem hebben. Daarnaast is de meer bekende naam van Buddleja: “Vlinderstruik”. Hierdoor kwam Ronald met het idee om de vorm van de vlinder te verwerken in de vorm van het etiket.

Op basis van deze ideeën heeft Designstar 3 concepten gemaakt, waarvan er 1 verder is uitgewerkt in samenspraak met Ronald Hertog. Het uiteindelijke etiket heeft de vorm van een Buddleja bloem met uitgestanste vlindervorm. Doordat het concept in de smaak viel, kon Designstar aan de slag met de ontwerpen van de etiketten voor de verschillende Buddleja soorten. Hiervoor heeft Designstar in eerste instantie beelden gebruikt vanuit beeldbanken.

Fotografie
Om de etiketten nog meer eigen te maken, hebben beide partijen afgesproken om voor de tweede reeks etiketten de verschillende soorten te laten fotograferen op de kwekerij van Ronald Hertog. Ook zijn er foto’s gemaakt van de planten waarin de beeldbank nog niet (voldoende) voorzag. De close-up foto’s zijn gemaakt met een witte achtergrond waardoor ze op de gewenste manier verwerkt konden worden in de ontwerpen van de etiketten.

Samenwerking
De samenwerking is prettig en soepel verlopen. Doordat naast het ontwerpwerk ook gefotografeerd kon worden door Designstar, hebben we een mooi en compleet eindresultaat kunnen behalen. Het ontwerp van het Buddleja etiket is door Ronald Hertog vervolgens ook gebruikt om een bijpassende pot te laten bedrukken, waardoor er een onderscheidend, uniek en succesvol product is ontstaan. Deze werkwijze is in 2022 herhaald om ook een unieke Fuchsialijn te ontwerpen.

DETAILS